Pagina 1 van 1

Fietsen op Corsica

Geplaatst: 05-01-2013 19:37
door Claudia Taken
Hallo,
Deze zomer willen we fietsen huren en fietstochten maken (we weten nog niet op welk deel van Corsica precies). Ik las dat het misschien moeilijk is om fietsverhuurders te vinden. In welke plaatsen worden fietsen verhuurd?

Geplaatst: 06-01-2013 07:18
door Marilena Verheus
Hoezo moeilijk? Er zijn legio mogelijkheden om fietsen te huren. Even googelen geeft een waslijst met (uiteraard grotendeels onbruikbare) resultaten, maar als je even verder zoekt kom je bijvoorbeeld hier: Visit Corsica (in deze lijst staan ook bedrijven die alleen gemotoriseerd spul verhuren, dus check de site van de verhuurder!) en hier: Rent-a-bike (inzoomen op Corsica). Ook voor elektrische (meetrap-)fietsen kun je op steeds meer plaatsen terecht, dat kan voor sommige mensen een uitkomst zijn om zonder al te veel afzien t?ch wat bergachtiger gebied te befietsen.

Geplaatst: 06-01-2013 15:06
door Rempt van der Donk
Claudia...

Als je in de buurt van Porto Vecchio bent is dit een goed adres:
http://corsicabikes.com
Veel succes,

Rempt

Geplaatst: 07-01-2013 16:46
door Claudia Taken
Dank voor jullie reacties! Fietsen huren moet dus wel lukken.
Het is vaak wel erg druk op de wegen, zijn er gebieden waar je rustig en veilig kunt fietsen?
Claudia

Geplaatst: 09-01-2013 18:27
door Cathy Berg
Op de grote wegen is het idd erg druk en niet prettig om te fietsen. Als je een uitstekende conditie hebt, dan de bergen op en af op de kleinere wegen. Naar de Col de Bavella bv, vanuit Solenzara. Hebben wij op vouwfietsen met versnellingen gedaan. Een hele prestatie, wij waren toen al dik in de 50 :-)

Geplaatst: 10-01-2013 00:19
door Peter Koster
Dik in de 50 zegt me niet zo veel. Als je gewoon regelmatig beweegt, kun je meer aan dan een tiener die de hele dag achter zijn pc zit te gamen.
Bij fietsen op Corsica heb ik maar ??n bedenking: het is voor mijn gevoel of makkelijk fietsen op het platte land, of echt de bergen in en dan moet je wel weten waar je aan begint. Een tussenweg is er eigenlijk niet.

Geplaatst: 05-07-2013 22:15
door Arend Harrewijne
Hallo,
Ben net terug van een fietsreis op Corsica. Gewone fietsen (VTC) gehuurd bij Europ-active in Borgo. Zij leveren de fietsen over heel Corsica, is wel duur dan. Gefietst van Evisa naar Corte, in 2 dagen. De Col de Vergio is wel pittig, de afdaling heel mooi.
Toen wilden we met de trein naar Calvi, alle info zegt dat dat kan, fiets in de trein. Sinds ze nieuwe treinen hebben, met Fyra-achtige toestanden (ze gingen gauw kapot), kunnen fietsen niet meer mee. BESLIST NIET! Dan maar met de bus naar Calvi. Op de buswebsite (corsicabus.org) staat dat fietsen meekunnen, 9 euro. In de praktijk blijken de buschauffeurs er een enorme hekel aan te hebben en fietsen meestal niet willen vervoeren. Toch een klein stukje met de bus gedaan, onder protest van de chauffeur, en de rest per (dure) taxi.
De fietsreis voortgezet van Calvi naar Porto in 2 dagen, heel mooie ritten langs de Westkust.

Mijn advies: huur geen fiets daar als je een tocht over het eiland wilt maken, want je loopt vast op moeilijk befietsbare stukken, geen campings in het binnenland, enige weg is een drukke autoweg etc. Neem je eigen fiets mee, met een goed bergverzet, dat heb je echt wel nodig.