xx

In deze rubriek staan verslagen over campings op Corsica, geschreven door campinggasten.
Plaats reactie
xx
Nieuwkomer
Nieuwkomer
Berichten: 3
Lid geworden op: 23-04-2008 09:29

Camping Bodri bij Ile Rousse (verslag)

Bericht door xx » 06-06-2009 18:55

Hallo,

Een tip voor de Corsica-gangers die nog op zoek zijn naar een camping:

Vorig jaar hebben we gekampeerd op camping Bodri nabij Ile Rousse. Een mooie terrassen-camping met gevarieerde plekken. Je kunt niet reserveren maar het is erg leuk om je eigen plekje uit te zoeken en die kun je zo groot kiezen als je zelf wil.

De camping ligt nabij twee mooie stranden op loopafstand. Het strand van Algajola is op 10 minuutjes en, wat wij (gezin met twee pubers) erg leuk vonden was dat je op 1,5 uur vanaf Cap Corse zit met het prachtige Nonza strand. Ook het Fangodal met uitgeslepen rivierkommen is bereikbaar. Ook het Ascodal en Calvi zijn prima te bereiken. De camping is echt een perfecte uitvalsbasis.

Wij gingen ook wel even (5 min) boodschappen doen en een een terrasje pakken in Ile Rousse terwijl de kinderen op de camping bleven. Of 's avonds naar een Corsicaans concert.

Kortom: een prima plek. Wij gaan dit jaar terug!

En namens onze puberzonen: komen julie ook?

Groeten, Agneta Kok

Claudia Taken
Goeie start gemaakt
Goeie start gemaakt
Berichten: 11
Lid geworden op: 05-01-2013 19:20

Bericht door Claudia Taken » 06-01-2013 20:27

Zijn er meer mensen die op camping Le Bodri zijn geweest? Ik ben op zoek naar een geschikte camping voor pubers (met leeftijdsgenoten dus) en dit klinkt goed! Ik lees graag andere ervaringen met deze camping!
Claudia

Rempt van der Donk
Weet bijna overal raad op
Weet bijna overal raad op
Berichten: 169
Lid geworden op: 09-01-2008 17:41

Bericht door Rempt van der Donk » 07-01-2013 06:59

Claudia...

Het strand van Le Bodri is gedeeltelijk naturistisch. Niet alle pubers houden daar van.

Rempt

Rob Custers
Weet bijna overal raad op
Weet bijna overal raad op
Berichten: 1145
Lid geworden op: 04-03-2005 19:21
Locatie: Helden

Bericht door Rob Custers » 08-01-2013 13:32

In mijn ogen ??n van de vreselijkste campings van Corsica. Ik heb er niet overnacht, maar een rondje erover lopen was al voldoende. Enorm groot, druk en dicht bij elkaar gepakt. Het deed me denken aan de campings bij het Garda-meer in de jaren 70. Met je tent direct aan de verharde weg, met uitkijk op de andere kampeerders die ook half op de weg zitten. Er zijn zoveel mooiere campings op Corsica, met minder drukte en meer ruimte en natuur.

Claudia Taken
Goeie start gemaakt
Goeie start gemaakt
Berichten: 11
Lid geworden op: 05-01-2013 19:20

Bericht door Claudia Taken » 09-01-2013 20:37

Dan is het toch geen goed plan om daarheen te gaan. We komen met de boot aan in l'Ile Rousse en willen daar een paar dagen blijven. Weet iemand een andere camping in (de buurt van) l'Ile Rousse, die wel leuk is (ook voor pubers)?

Nel Lamain
Weet bijna overal raad op
Weet bijna overal raad op
Berichten: 122
Lid geworden op: 30-08-2005 11:09

Bericht door Nel Lamain » 11-01-2013 19:24

Wij hebben ook een keer rondgelopen en gekeken op Bodri, en wij vonden het helemaal niks. Er was ook een soort rommelige hoek met oude caravans en golfplaten constructies, waar de strandverkopers overnachten. Met pubers zou ik dan toch liever naar Calvi gaan (zie andere verslagen op deze site). Ile Rousse is een echt Corsicaans plaatsje, Calvi is een "import" plaats (meer Fransen en toeristen, jachthaven en terrassen).
Onze pubers hebben zich trouwens ook goed vermaakt in Algajola (aan de weg naar Calvi) Daar zijn vaak (ook professionele) windsurfers en kitesurfers en met hardere wind soms ook golfsurfers. Op camping De La Plage is geen vertier voor pubers maar zij vinden elkaar 's avonds op het strand, internationaal sfeertje. Er zijn meerdere strandtenten, en richting dorp is beachvolleybal. De camping ervoor, A Marina, heeft 's avonds weleens een bescheiden disco of spelletjes avond.

Jeannette Bloem
Weet bijna overal raad op
Weet bijna overal raad op
Berichten: 243
Lid geworden op: 31-05-2008 13:03
Locatie: Amsterdam, Nederland

Bericht door Jeannette Bloem » 12-08-2015 09:39

Wij zijn net terug van "ons" prachtige eiland en hebben een ruime week op camping le Bodri doorgebracht. Dit was niet de bedoeling want we zouden er eerst even kijken (oa nav de niet zo positieve berichten op het prikbord) maar we vonden een prachtige plek onderaan de camping. We liepen in 5 minuten naar het strand le Bodre, dat was prima. Het andere strandje (Ghjuncitu) was iets verder lopen en ook druk maar dat weet je in augustus, en dat is ongeveer ons favoriete strandje op Corsica!
Ja, de camping heeft veel Italiaanse bezoekers en die zijn best luidruchtig maar wij hebben ons er prima vermaakt: je zit zo in Ile Rousse, Algajola, Calvi, Lumio, Corbara, Ponte Leccia, St. Florent en Corte. Mooie canyoning tocht gemaakt (In Terra Corsa), gedoken in Calvi (la Revelata) en Para Pente (Alvatore).
Normaal gesproken kiezen wij voor veel kleinere campings maar deze camping was voor ons prima: sanitair ruim voldoende, schoon, warm water, voldoende elektra en mooie ruime schaduwrijke plekken.
Kortom, wij hebben het heerlijk gehad!

Plaats reactie