Corsica Prikbord, voor je al je vragen over Corsica
Welkom Gast.
Inloggen | Gratis lid worden?
17-10-2018 22:32 Home | Zoeken | Help | Huisregels
Hoofdmenu: Campomoro - Cala d'Aguglia

Terug naar: Home > Activiteiten en bezienswaardigheden > GR20 en andere wandeltochten

Onderwerp: Campomoro - Cala d'Aguglia

Dit onderwerp:
Reageren
Printversie
pagina 1 van 1
Auteur Bericht
Janneke van de Werken Geslacht: Vrouw
Status: Offline
Moderator
Moderator
Aantal berichten: 1246
Lid sinds: 18-1-2004

Woonplaats, Land: Groningen
Op Corsica geweest: Meerdere kerenBekijk ledenprofiel
Bericht Geplaatst: 05-10-2018 12:08 Reageer op dit onderwerp met een citaat
Campomoro - Cala d'Aguglia

Wie Campomoro al eens heeft bezocht, heeft hoogstwaarschijnlijk ook rondgeklauterd op de bijzondere rotsformaties aan de voet van de Genuese toren. Maar wie net even verder loopt, vindt een schitterend wandelpad langs de kust naar het zuiden. Het pad is duidelijk gemarkeerd en zelfs bewegwijzerd ('sentier littoral') en het loopt door tot aan Tizzano (zie hiervoor mijn vorige verslagje).

Parkeren in Campomoro is in oktober een makkie, in het hoogseizoen is dat denk ik op z'n zachtst gezegd dramatisch te noemen. Je loopt door het dorpje (verzameling barretjes en een viswinkel) omhoog naar de toren. Deze kun je tegen betaling beklimmen en de tentoonstelling bezoeken. Daal je langs de andere zijde weer af, dan kun je rustig een uurtje uittrekken voor het rondstruinen over de fantastische rotspartijen van Cala Genovese. De beroemde 'hanekam' staat er, waar al veel prikborders mee gefotografeerd zijn. Ik heb nu een versie 2004 én een versie 2018 Smile Het beklimmen ervan ging overigens minder soepel dan destijds...

Het pad voert langs enorme rotsformaties waar de golven met donderend geweld op stukslaan. Hoge entertainment waarde! Afwisselend loop je over smalle paadjes door hoog maquis of klim je over dikke rotsblokken. Er is zelfs een klein stukje kruip-door-sluip-door. Daarna volgt het pad geruime tijd de kust, op eerbiedige afstand van de woeste branding. Cala d'Aguglia is een fraai zandstrand, waar de golven al geruime tijd zijn uitgeraasd en de baai rustig op het zand kabbelt. Om er te komen, moet je wel een ondiep maar brak (lees: stinkend) stroompje doorwaden. Het pad volgt de rechteroever van dit stroompje en gaat landinwaarts.

Even verderop kun je kiezen: rechtsaf verder naar het volgende strand of linksaf, over de maquishelling terug naar Campomoro. Zo kun je er een rondje van maken, in plaats van dezelfde route terug te lopen. Wij kozen ervoor om door te lopen naar Cala d'Arana - over een col van wel 42 (!) meter - en daar een frisse duik te nemen. Nog een baai verderop is trouwens Cala di Conca, eindpunt van de wandeling vanuit Tizzano. We liepen een deel van de wandeling terug langs de kust, aangezien we niet alleen maar door manshoog maquis wilden lopen. Bij Cala Canuseddu sloegen we alsnog rechtsaf om de berg op klimmen en daarna weer af te dalen naar Campomoro, met uitzicht op de toren en de baai van Propriano.

Een afwisselende wandeling langs de ruige zuidwestkust van Corsica, die je net zo lang kunt maken als je zelf wilt. Staat in de onvolprezen Rother gids.
Rob Custers Geslacht: Man
Status: Offline
Weet bijna overal raad op
Weet bijna overal raad op
Aantal berichten: 1570
Lid sinds: 4-3-2005
Leeftijd: 56 jaar
Woonplaats, Land: Helden
Op Corsica geweest: Meerdere kerenBekijk ledenprofiel
Bericht Geplaatst: 10-10-2018 21:27 Reageer op dit onderwerp met een citaat

Hoera Janneke! Weer eens een uitgebreid wandelverslag met foto's. Net als de goede oude tijd😉. Dankjewel. Ik heb deze tocht ook zelf eens overwogen, maar in de zomer is het echt te warm aan de kust. Oktober is super.

Van mij waarschijnlijk over 3 jaar weer een Corsica verslag. Het ziet ernaar uit dat we in zomer 2021 ons eindpunt in Corté bereiken, na dik 3600 km. lopen vanaf Dursey Head in zuid-west Ierland. We zitten nu op 2150 km., net onder le Mans. Het schiet dus wel op. Met wat geluk zijn we volgend jaar aan de voet van de Auvergne; de bergen!
_________________
Bijna 3600 km. lopend van Ierland naar Corsica: www.ireland2corsica.nl
Reageer op dit onderwerp
Waardering: 0.00 | Hoe waardevol vind je dit onderwerp?
Je IP-nr is bekend en wordt vastgelegd.
Alle waarderingen: Aantal: 0 | Gemiddeld: 0.00 | Laagste: 0 | Hoogste: 0 | Bekijk alles
pagina 1 van 1
Reageer op dit onderwerp
Wat mag wel / wat mag niet?
Je mag nieuwe onderwerpen starten
Je mag reageren op dit onderwerp
Je mag eigen berichten niet bewerken
Je mag eigen berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in enquetes

Vorige onderwerp Start een nieuw onderwerp
Start een nieuw onderwerp
Volgende onderwerp

Het Corsica Prikbord is copyright © 2003-2017 | Voor gebruik van deze site gelden huisregels
Er kunnen cookies worden geplaatst om het bord beter te laten functioneren.