Corsica Prikbord, voor je al je vragen over Corsica
Welkom Gast.
Inloggen | Gratis lid worden?
20-07-2018 16:44 Home | Zoeken | Help | Huisregels
Hoofdmenu: Air Corsica breidt vluchten uit

Terug naar: Home > Reizen naar Corsica en terug

Onderwerp: Air Corsica breidt vluchten uit

Dit onderwerp:
Reageren
Printversie
pagina 1 van 1
Auteur Bericht
Wilbert Geers Geslacht: Man
Status: Offline
Prikbordbeheerder
Prikbordbeheerder
Aantal berichten: 1132
Lid sinds: 7-8-2004
Leeftijd: 61 jaar
Woonplaats, Land: Den Haag
Op Corsica geweest: Meerdere kerenBekijk ledenprofiel
Bericht Geplaatst: 28-09-2017 13:45 Reageer op dit onderwerp met een citaat
Air Corsica breidt vluchten uit

Brussels South Charleroi Airport kondigt het volgende aan:

Een mooi seizoen 2017 voor Air Corsica: De maatschappij kondigt nieuwigheden aan voor 2018

De Corsicaanse regionale luchtvaartmaatschappij Air Corsica, die in maart begon met vliegen vanaf Brussels South Charleroi Airport, vervoerde heel wat passagiers.

Het eerste seizoen loopt af op 12 november met bijna 50 000 verkochte plaatsen naar Ajaccio en Bastia en met een toename van het aanbod met 5% in juli 2017 om in real time tegemoet te komen aan de grote vraag.

Na dit duidelijke succes blijft Air Corsica zijn aanbod verder ontwikkelen, want volgend jaar zullen deze twee lijnen actief zijn van 28 maart 2018 tot begin januari 2019, goed voor een aanbod van meer dan 20 000 extra plaatsen voor de zomer van 2018.

Daarbij komt nog een grote nieuwigheid. De luchtvaartmaatschappij kondigde de lancering aan van een nieuwe lijn tussen Brussels South Charleroi Airport en Calvi, vanaf 3 juli 2018 tot 28 augustus 2018, met een wekelijkse vlucht op dinsdag met een Airbus A320 met 180 plaatsen, goed voor meer dan 3 000 zitjes.

In het totaal gaat het om 24 000 extra plaatsen die voor de zomer van 2018 aangeboden worden tussen Corsica en België. Zo kunnen de klanten van Air Corsica blijven reizen tegen even competitieve prijzen en met inbegrip van de gratis diensten (plaatskeuze, franchise bagage, …).
De maatschappij is actief sinds 1989 en is de grootste operator in Corsica. Jaarlijks worden ongeveer 21.000 vluchten uitgevoerd naar zestien bestemmingen in België en Frankrijk. In 2017 werden meer dan 1.8 miljoen passagiers vervoerd. De vloot van Air Corsica bestaat uit elf toestellen; zes ATR 72-500 met 70 plaatsen en vijf Airbus A320 met 180 plaatsen. De drie routes met bestemming Corsica vanuit South Charleroi Airport worden met deze laatste gevlogen.

"Wij zijn heel tevreden over onze komst naar Charleroi Airport, want de resultaten overstijgen onze verwachtingen met een bezettingsgraad van meer dan 83%. Ze zijn ook het resultaat van een heel goede samenwerking tussen de teams van Bruxelles Sud Charleroi Airport en het onze. Air Corsica is dus blij zijn aanbod voor de zomer van 2018 te kunnen uitbreiden en de banden met de Belgen te kunnen versterken waardoor zij ook in het naseizoen kennis kunnen maken met de troeven van het eiland", zo vertelt Hervé PIERRET, Lid van het Directiecomité van Air Corsica.

De Corsicaanse luchtvaartmaatschappij ontwikkelt zich in Charleroi. Jean-Jacques CLOQUET, Afgevaardigd bestuurder van Brussels South Charleroi Airport, is verheugd over deze aankondiging en verklaart: "Air Corsica is een van de mooiste successen van de luchthaven. Al vanaf de komst naar BSCA, zagen we dat er zeker vraag naar was. Corsica met haar vele toeristische troeven beschikt over een enorm potentieel voor het Belgische publiek en dat van de buurlanden. Dankzij Air Corsica en de verbindingen tussen het eiland van de schoonheid en ons land kunnen de reizigers heel eenvoudig en tegen een lagere prijs kennismaken met het eiland."


De tickets naar Calvi, Ajaccio en Bastia voor het seizoen 2018 zijn al te koop op de website van de maatschappij vanaf € 39 per traject, alle taksen, één stuk handbagage en extra diensten inbegrepen. Voor bijkomende inlichtingen kunt u twee websites raadplegen – Air Corsica en Charleroi-Airport

Dat is goed nieuws!
_________________
Webmaster: Corsicaensardinie-info.nl Auteur: Beleef Corsica Organisator EilandenPlaza , de vakantiesite voor Corsica, Sardinië, Sicilië en Elba
Reageer op dit onderwerp
Waardering: 0.00 | Hoe waardevol vind je dit onderwerp?
Je IP-nr is bekend en wordt vastgelegd.
Alle waarderingen: Aantal: 0 | Gemiddeld: 0.00 | Laagste: 0 | Hoogste: 0 | Bekijk alles
pagina 1 van 1
Reageer op dit onderwerp
Wat mag wel / wat mag niet?
Je mag nieuwe onderwerpen starten
Je mag reageren op dit onderwerp
Je mag eigen berichten niet bewerken
Je mag eigen berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in enquetes

Vorige onderwerp Start een nieuw onderwerp
Start een nieuw onderwerp
Volgende onderwerp

Het Corsica Prikbord is copyright © 2003-2017 | Voor gebruik van deze site gelden huisregels
Er kunnen cookies worden geplaatst om het bord beter te laten functioneren.