Corsica Prikbord, voor je al je vragen over Corsica
Welkom Gast.
Inloggen | Gratis lid worden?
20-11-2018 15:31 Home | Zoeken | Help | Huisregels
Hoofdmenu: Lekker vers, net uit de oven: kastanjebrood

Terug naar: Home > Corsica Culinair

Onderwerp: Lekker vers, net uit de oven: kastanjebrood

Dit onderwerp:
Reageren
Printversie
pagina 1 van 1
Auteur Bericht
Gast





Bericht Geplaatst: 21-05-2006 20:59 Reageer op dit onderwerp met een citaat
Lekker vers, net uit de oven: kastanjebrood

Ik heb net mijn eerste kastanjebroden uit de oven gehaald. Het hele huis ruikt heerlijk en ... ik heb al aan het nog warme brood gesneden. Kon niet wachten. Nu maar zorgen dat ik mij bezig hou tot ik naar bed ga, of we hebben morgen niks voor ontbijt...

200gr kastanjemeel + 500gr tarwemeel + 1 ei + 2 zakjes droge gist + 2 koffielepels zout + 20gr gesmolten boter + 400ml lauw water heb ik in mijn broodmachine gekieperd en tot een mooi gerezen deeg laten verwerken. Het afbakken deed ik in de oven. Het gerezen deeg netjes in 2 verdeeld en mooie lange broodjes gemaakt (zo ongeveer als de céréalbroden die ik ginds kocht) en 30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven (klassiek: 200-220°C, hetelucht: 180 - 200°).
Reageer op dit onderwerp
Waardering: 4.50 | Hoe waardevol vind je dit onderwerp?
Je IP-nr is bekend en wordt vastgelegd.
Alle waarderingen: Aantal: 2 | Gemiddeld: 4.50 | Laagste: 4 | Hoogste: 5 | Bekijk alles
pagina 1 van 1
Reageer op dit onderwerp
Wat mag wel / wat mag niet?
Je mag nieuwe onderwerpen starten
Je mag reageren op dit onderwerp
Je mag eigen berichten niet bewerken
Je mag eigen berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in enquetes

Vorige onderwerp Start een nieuw onderwerp
Start een nieuw onderwerp
Volgende onderwerp

Het Corsica Prikbord is copyright © 2003-2017 | Voor gebruik van deze site gelden huisregels
Er kunnen cookies worden geplaatst om het bord beter te laten functioneren.