Corsica Prikbord, voor je al je vragen over Corsica
Welkom Gast.
Inloggen | Gratis lid worden?
20-11-2018 14:16 Home | Zoeken | Help | Huisregels
Hoofdmenu: Recept Fiadone met Nederlandse ingredienten

Terug naar: Home > Corsica Culinair

Onderwerp: Recept Fiadone met Nederlandse ingredienten

Dit onderwerp:
Reageren
Printversie
pagina 1 van 1
Auteur Bericht
Gast





Bericht Geplaatst: 04-09-2005 16:42 Reageer op dit onderwerp met een citaat
Recept Fiadone met Nederlandse ingredienten

Bijgaand het recept voor Fiadone conform Nederlandse maatstaven. Misschien niet zo lekker als de echte maar toch het proberen waard.

Voor 6 stuks:

6 eieren
500 gr. volle kwark (40%)
275 gr. fijne tafelsuiker
geraspte schil van 1 citroen
poedersuiker

Klop de eieren los en roer de kwark, suiker en geraspte citroenschil erdoor. Schenk het kwarkmengsel in 6 ingevette kleine taartvormpjes van circa 10 cm doorsnede en bak de fiadone in 30-35 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 200C tot het mengsel gestold is. Laat ze op een rooster afkoelen en verwijder de vormpjes. Bestrooi de fiadone met poedersuiker en maak met een hete metalen spies (in de gasvlam verwarmen) mooie gekarameliseerde strepen op de cakes.

Eet smakelijk!
Ine Volder Geslacht: Vrouw
Status: Offline
Weet bijna overal raad op
Weet bijna overal raad op
Aantal berichten: 259
Lid sinds: 5-5-2005


Op Corsica geweest: Meerdere kerenBekijk ledenprofiel
Bericht Geplaatst: 04-09-2005 17:02 Reageer op dit onderwerp met een citaat

mmmmmmmmm :-)))
Rob Kieft Geslacht: Man
Status: Offline
Weet bijna overal raad op
Weet bijna overal raad op
Aantal berichten: 229
Lid sinds: 10-7-2004

Woonplaats, Land: Hengelo
Op Corsica geweest: Meerdere kerenBekijk ledenprofiel
Bericht Geplaatst: 25-09-2005 11:58 Reageer op dit onderwerp met een citaat

Gisteren las ik de berichtjes nog eens een keertje door van "Corsica Culinair".
Toen kwam ik het recept van Daniella de Wit tegen.

En aangezien ik toch nog wat te vieren had (nominatie van 1 van mijn foto's voor de finale van het fotofestival....nee hoor grapje...) heeft mijn dochter een heerlijke Fiadone gebakken.

In plaats van kwark heeft ze mascarpone gebruikt.
Erg lekker!!!
Julien Rossi Geslacht: Man
Status: Offline
Is al flink op weg
Is al flink op weg
Aantal berichten: 47
Lid sinds: 11-12-2005


Op Corsica geweest: Meerdere kerenBekijk ledenprofiel
Bericht Geplaatst: 11-12-2005 18:59 Reageer op dit onderwerp met een citaat

Op dit website kunt u ook brocciu bestellen:

link

(het is wel een beetje duur, maar veel anders kan ik niet vinden... in Frankrijk is dat ongeveer 6€ voor 500 gram)
Herman Goossens Geslacht: Man
Status: Offline
Weet bijna overal raad op
Weet bijna overal raad op
Aantal berichten: 434
Lid sinds: 18-2-2005
Leeftijd: 69 jaar
Woonplaats, Land: Tienen, België Folelli, Corsica
Op Corsica geweest: Meerdere kerenBekijk ledenprofiel
Bericht Geplaatst: 03-03-2006 17:15 Reageer op dit onderwerp met een citaat

Wij brengen regelmatig kastanjemeel mee uit Corsica en maken dan thuis de echte "Pulenda" zoals men die in de streek van Orezza klaarmaakt.

1 liter water, 1/2 kg kastanjemeel en een snuifje zout.

De bloem zeer fijn zeven.
1 liter water en wat zout toevoegen en zeer goed mengen.
Op het vuur +/- 20 minuten warmen en steeds goed blijven roeren (zeer vermoeiend).

Een marmeren of metalen vlakke plaat bestrooien met wat kastanjemeel en
de volledige hete massa op het plat vlak uitgieten zodat je een taartvorm bekomt van zo'n 2 centimeter dik.

In Corsica versnijdt men dit met een witte draad maar thuis gebruik ik een pizzasnijder.

Lekker en het vervangt een volledige maaltijd.
Herman
Gast





Bericht Geplaatst: 03-03-2006 17:44 Reageer op dit onderwerp met een citaat

Vermits ik met het kastanjemeel uit de Cevennes nog niet veel aangevangen heb, kan ik net zo goed dit recept uitproberen. Als aanloop naar onze vakantie.
Gast





Bericht Geplaatst: 31-05-2006 14:22 Reageer op dit onderwerp met een citaat

Intussen op Corsica brocchiu leren kennen en hier in België meteen een recept uitgeprobeerd met cottage cheese of hüttenkäse (al naargelang merk en/of leverancier). Tot hiertoe vind ik de smaak daarvan het dichts aanleunen bij het echte wonder (heb beide rauw geproefd om dàt te kunnen beoordelen).
Marcella van Gijssel Geslacht: Vrouw
Status: Offline
Is al flink op weg
Is al flink op weg
Aantal berichten: 33
Lid sinds: 23-4-2004
Leeftijd: 39 jaar
Woonplaats, Land: Meppel
Op Corsica geweest: Een keerBekijk ledenprofiel
Bericht Geplaatst: 31-05-2006 20:24 Reageer op dit onderwerp met een citaat

Kan een van jullie mij ook uitleggen wat polenda/polenta nu precies is?

Ik begrijp dat het van meel wordt gemaakt, maar is het iets wat lijkt op knoedels .... of zit ik dan helemaal verkeerd?
Honk Geslacht: Man
Status: Offline
Weet bijna overal raad op
Weet bijna overal raad op
Aantal berichten: 635
Lid sinds: 5-10-2003
Leeftijd: 75 jaar
Woonplaats, Land: Rucphen en Commequiers
Op Corsica geweest: Meerdere kerenBekijk ledenprofiel Bekijk de homepage
Bericht Geplaatst: 31-05-2006 21:44 Reageer op dit onderwerp met een citaat

In het bedrijfsrestaurant van ons bedrijf (in Lausanne) is Polenta een regelmatige gast op het menu. Het is gemaakt van Maismeel en heeft een wat korrelige structuur. Het lijkt een beetje op niet helemaal gelukte aardappelpuree. Je kunt kiezen uit een vleesgerecht, een groente en dan met polenta of rijst of gratin of gekookte aardappelen. Het is dus een onderdeel van de garnering van de maaltijd. voor recepten: http://www.pastasite.nl/thema/polenta.htm
_________________
Corsica bezoeker sinds 1978
Reageer op dit onderwerp
Waardering: 4.00 | Hoe waardevol vind je dit onderwerp?
Je IP-nr is bekend en wordt vastgelegd.
Alle waarderingen: Aantal: 1 | Gemiddeld: 4.00 | Laagste: 4 | Hoogste: 4 | Bekijk alles
pagina 1 van 1
Reageer op dit onderwerp
Wat mag wel / wat mag niet?
Je mag nieuwe onderwerpen starten
Je mag reageren op dit onderwerp
Je mag eigen berichten niet bewerken
Je mag eigen berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in enquetes

Vorige onderwerp Start een nieuw onderwerp
Start een nieuw onderwerp
Volgende onderwerp

Het Corsica Prikbord is copyright © 2003-2017 | Voor gebruik van deze site gelden huisregels
Er kunnen cookies worden geplaatst om het bord beter te laten functioneren.