www.corsica-prikbord.nl (www.corsica-prikbord.nl)
Rubriek: Corsica Culinair

De keuken van Corsica


Wilbert Geers schreef op 15-09-2017 09:04:
Een nieuw dik kookboek, dit maal over de Corsicaanse keuken:

De keuken van Corsica

Makkie Mulder, hoofdredacteur delicious.: 'De keuken van Corsica is zo de moeite waard. Met zijn prachtige producten van zowel het land als uit de zee, opgetekend door de smaakmakers van het eiland. Eigenlijk moet je met dit boek onder je arm Corsica ontdekken.'

De recepten in dit kookboek zijn als Corsica zelf: zonnig, geurig, kruidig, authentiek, veelzijdig en een beetje ruig. Wijnhandelaar en fijnproever Nicolas Stromboni laat ons op een persoonlijke en ongedwongen manier kennismaken met alle smaken van zijn geliefde 'eiland van de schoonheid'. Het gastronomische erfgoed van Corsica komt glansrijk aan bod: je komt niet alleen alles te weten over de productie van figatellu, brocciu en mirtelikeur, maar leert ook hoe je zelf de befaamde ratatouille van Gisèle bereidt, of de canistrelli met hazelnoot van Gabriel... Alle smaken van dit prachtige eiland in 80 recepten!

Nicolas Stromboni is wijnhandelaar in Ajaccio. Zijn wijnkelder is in de loop der jaren een instituut geworden, een pleisterplaats voor wijnliefhebbers en fijnproevers uit de verre omtrek. Nicolas' missie is om steeds opnieuw de ultieme Corsicaanse drank en spijs te vinden om mensen van te laten genieten.



De keuken van Corsica

Buscher Daniella schreef op 13-11-2017 10:31:
Ik heb het boek gekregen voor mijn verjaardag afgelopen weekend.

Een prachtig boek met niet alleen originele corsicaanse recepten maar ook verhalen en wetenswaardigheden en mooie foto's.

Henk Overbeek schreef op 14-11-2017 18:25:
Een erg mooi boekwerk met niet alleen recepten. Echt de moeite waard.