www.corsica-prikbord.nl (www.corsica-prikbord.nl)
Rubriek: Corsica allerlei (babbelbox)

"Het Corsica Virus" door Cynthia Sirach


Leilani Lavier schreef op 23-08-2017 17:27:
Ik zag de naam v.d. auteur op dit prikbord voorbij komen. Daarom via deze weg. Mijn complimenten voor het leuke boekje over de beleving van Corsica! Afwisselend, grappig, luchtig geschreven, persoonlijk, tussen de regels informatief en zeker herkenbaar. Het was bedoeld voor tijdens de vakantie, maar na het voorwoord ben ik blijven lezen. Toch gaat het mee in de koffer. Voor mijn reisgenoot én de lijst met cd/muziek-tips, want dit jaar (ons tweede jaar op Corsica) neem ik zeker een cd mee naar huis als souvenir! En je begrijpt: we gaan (met het boek in de hand) natuurlijk ook even op zoek naar ‘het’ bankje! Genieten van boek, rust en uitzicht.

Wilbert Geers schreef op 24-08-2017 09:26:
Dank voor je opmerkzaamheid. Ik heb inmiddels ook contact met de schrijfster Cynthia van dit leuke boekje. Velen op dit forum zullen zich herkennen in "het virus" dat Corsicabeleving verspreid.Samenvatting
Op een dorpsbegraafplaats ontmoet de schrijfster een Corsicaanse dame, die onbedoeld gastvrouw wordt voor haar gedachten. In brieven aan deze dame werpt de schrijfster een persoonlijke blik op dit onbegrepen eiland. Veertig verhalen waarin zij niet alleen openhartig vertelt over soms alledaagse belevenissen en gedachten, maar u ook meeneemt via een stenen dorpsbankje en nachtelijke acrobatiek naar een moordzuchtige hond en een gekortwiekt vogeltje.
Begonnen als onwetende toerist op ontdekkingstocht, alle vooroordelen omzeilend, op zoek naar de ziel van Corsica, langzaam beseffend dat het overal aanwezig is, maar ongrijpbaar blijft. Misschien wel, omdat schoonheid hier al een te hoge prijs heeft betaald.
Elke brief is als een foto, zwart/wit of in kleur. Genomen met gevoel voor detail, afgedrukt met realiteitszin, maar ook met humor en veel fantasie. Een bescheiden, maar oprechte ode, die al te lang op zich heeft laten wachten.

Zie hier voor meer informatie en/of bestellen

Het boekje staat inmiddels in de ""boekenkraam"" van het Prikbord.

Cynthia Sirach schreef op 10-09-2017 18:21:
Voor Leilani: Mocht je tijdens je vakantie in de buurt komen van Bastia: daar zit in het centrum “Chorus". Een klein cd-winkeltje met een groot assortiment cd’s van Corsicaanse artiesten. Als je het de eigenaar vriendelijk vraagt, wil hij je met plezier enkele cd’s laten horen op de cd-speler bij de kassa.
Adres is = 11, Rue César Campinchi, Bastia. Parkeren voor de deur is een crime, maar Parking Place Saint-Nicholas en Parking Place du Marché zijn op loopafstand. Wel aan te raden van te voren even de openingstijden te checken. Begin vd middag is de winkel standaard gesloten.
Verblijf je in het zuiden, bv in Bunifaziu, daar zijn in het commerciële oude centrum enkele souvenirwinkeltjes, waar je een onverwacht groot assortiment Corsicaanse cd’s kunt tegenkomen. Compilatie-cd’s zijn overal op Corsica in elke grote supermarché in de schappen te vinden.
Fijne vakantie toegewenst. NB: dank voor het mooie compliment!