Corsica Prikbord, voor je al je vragen over Corsica
Welkom Gast.
Inloggen | Gratis lid worden?
20-11-2018 14:16 Home | Zoeken | Help | Huisregels
Hoofdmenu: Vegetarisch Corsicaans eten

Terug naar: Home > Corsica Culinair

Onderwerp: Vegetarisch Corsicaans eten

Dit onderwerp:
Reageren
Printversie
pagina 1 van 1
Auteur Bericht
Rob Custers Geslacht: Man
Status: Offline
Weet bijna overal raad op
Weet bijna overal raad op
Aantal berichten: 1571
Lid sinds: 4-3-2005
Leeftijd: 56 jaar
Woonplaats, Land: Helden
Op Corsica geweest: Meerdere kerenBekijk ledenprofiel
Bericht Geplaatst: 19-05-2006 22:09 Reageer op dit onderwerp met een citaat
Vegetarisch Corsicaans eten

Om met de deur in huis te vallen: Ik ben al een jaar of 20 vegetarier. Omdat Frankrijk een echte vleesland is, ga ik met vakantie weinig uit eten. En als we dat doen, dan pakken we maar weer een visje; we eten gemiddeld 1 x in de week vis.

Na een paar keer Corsica-vakanties en meer dan een jaar Prikbord, wil ik mijn Corsica-gevoel verder uitdiepen, dus ook culinair. En in plaats van heel internet en reisgidsen af te struinen naar vegetarische voor-en hoofdgerechten, vraag ik het jullie gewoon. Wat kunnen jullie me aanraden als Corsicaans voor-en hoofdgerecht? Visgerechten kunnen zoals gezegd, maar liever niet. We willen n.l. op vakantie ook wel eens barbecuen en een visje hoort er dan bij.

Ik heb trouwens voorkeur voor lunch uit-eten. 's Avonds kook ik liever zelf, want hoef ik 's middags niet op alcohol gebruik te letten...

Ik ben benieuwd naar tips.
Gast

Bericht Geplaatst: 19-05-2006 23:27 Reageer op dit onderwerp met een citaat

Kunnen melkproducten ook, Rob? Want dan heb je gelijk een heel gamma broccio-mogelijkheden... Ik heb een kookboekje meegebracht en wil er gerust wel eens in gaan zoeken en wat vertalen.
Rob Custers Geslacht: Man
Status: Offline
Weet bijna overal raad op
Weet bijna overal raad op
Aantal berichten: 1571
Lid sinds: 4-3-2005
Leeftijd: 56 jaar
Woonplaats, Land: Helden
Op Corsica geweest: Meerdere kerenBekijk ledenprofiel
Bericht Geplaatst: 20-05-2006 09:59 Reageer op dit onderwerp met een citaat

Zuivelproducten mogen zeker. Wat zou het leven zijn zonder kaas?

Ik zoek overigens gerechten die ik in goede Corsicaanse restaurants kan krijgen (en goed bevonden zijn), niet zozeer recepten. Ik kook zelf heel graag en heb dus al een reuze hoeveelheid recepten die ik nog moet proberen.
Gast

Bericht Geplaatst: 20-05-2006 14:05 Reageer op dit onderwerp met een citaat
Vegetarisch

Hoi Rob,

Ik ben geen echte vegetariër maar mag graag een dagje eens geen vlees eten.

Ook op Corsica is me dit tot nu toe altijd nog gelukt. Goed alternatief is inderdaad de brocciu.
In ieder restaurant is dit wel verkrijgbaar. Salades met alleen groente/kaas zijn er ook volop. De omelet met brocciu was in Corte geweldig lekker. Je zei geen vis, maar indien je in het binnenland bent is de vis niet meer zo alom vertegenwoordigd op de menukaart.

In Corte heb ik ook eens forel gevuld met brocciu gegeten. Heerlijk hoor, vingers gingen mee....

Dan nog de pasta's a la brocciu. Ipv ravioli met gehakt, aten we dan ravioli gevuld met brocciu. De brocciu is zo populair omdat de smaak zo apart is, zacht, zoet of gezouten. Alle manieren zijn echt de moeite waard eens te proberen.
Gast

Bericht Geplaatst: 20-05-2006 15:02 Reageer op dit onderwerp met een citaat

Bij "le Gaffory", Daniella? Inderdaad om je vingers mee naar binnen te werken... terwijl je je een ongeluk lacht met de fratsen van de kok, die mee komt opdienen en zijn stamgasten zit op te fokken tot ze doldraaien. Zelfs als je er geen woord van begrijpt, is de man nog een attractie op zich. We hadden direct aanspraak toen één van de stamgasten in de gaten kreeg dat we Vlaams spraken. Hij had 20 jaar in Antwerpen gewerkt en kon zijn verwondering niet op toen bleek dat ik de "résidence Pasquale Paoli" in Antwerpen wist zijn, op een paar huisnummers na (geen kunst, ik rijd er elke dag met de tram voorbij naar het werk).

Er bestaat ook heerlijke brocciusoep. Normaal wordt daar geen vleesfond voor gebruikt. Navragen, natuurlijk. De kastanjesoep wordt naar het schijnt wél met gevogeltefond aangemaakt.

In Ghisoni in restaurant Kyrié wordt een gerenomeerde tarte aux herbes geserveerd. Maar ik maak me sterk dat je die ook elders op de kaart kan vinden. Een quiche, waar ik ettelijke vleesloze variaties van op menukaarten heb zien staan.

Naast de omelet met brocciu zijn er nog talloze varianten op de omelet: met munt, met uien, met paddestoelen, ...

Ik heb ze zelf niet op een kaart zien staan, maar als je migliaccis ziet staan, dan kan je een soort kaasgebakje verwachten, meestal als voorgerecht geserveerd, hoewel ik op basis van het recept vermoed dat je een beetje stevige eter moet zijn om daarna nog een hoofdgerecht achter de kiezen te moffelen.

Ook gebeigneerde groenten heb ik verschillende keren op de kaarten zien staan. Vaak in combinatie met een knapperige sla.

Artichokbodems, gevuld met brocciu: ik heb lang in dubio gestaan, maar koos uiteindelijk voor iets anders. Kiezen was daar sowieso verliezen...

Aubergines à la bonifaçienne is ook perfect vegetarisch, want met ... juist ja, de onontkoombare brocciu. Gefarceerde groente, gegratineerd in de oven en dan geserveerd met een zachtzoete tomatensaus.

En dan zijn er ook op Corsica talloze, want huisgebonden, versies van pizza. Ik heb er me 2 keer aan gewaagd. En 2 keer heb ik me het niet beklaagd. De eerste had een 3 kazenvulling, de 2de was gegarneerd met mozzarella, crème fraîche en cantharellen. En beide keren was het deeg heerlijk luchtig en knapperig.

Je merkt dat je wel degelijk de vis kan ontlopen, Rob. Hoewel ik niet direct een reden zie om de vis van het bbq-menu te schrappen als je eerder op de dag/week een portie mosselen of oesters hebt gegeten aan de kust...

Wat je ook bestelt: laat het je smaken.
Gast

Bericht Geplaatst: 20-05-2006 17:09 Reageer op dit onderwerp met een citaat

Chris van Hoecke schreef:
Bij "le Gaffory", Daniella? Inderdaad om je vingers mee naar binnen te werken... terwijl je je een ongeluk lacht met de fratsen van de kok, die mee komt opdienen en zijn stamgasten zit op te fokken tot ze doldraaien. Zelfs als je er geen woord van begrijpt, is de man nog een attractie op zich. We hadden direct aanspraak toen één van de stamgasten in de gaten kreeg dat we Vlaams spraken. Hij had 20 jaar in Antwerpen gewerkt en kon zijn verwondering niet op toen bleek dat ik de "résidence Pasquale Paoli" in Antwerpen wist zijn, op een paar huisnummers na (geen kunst, ik rijd er elke dag met de tram voorbij naar het werk)


Dit is nu een leuke ervaring die je hebt mee gemaakt op Corsica. Ook heel leuk dat je meteen wist over welk restaurant ik het had Chris.

Deze ervaringen maken Corsica zo speciaal.
Gast

Bericht Geplaatst: 20-05-2006 22:30 Reageer op dit onderwerp met een citaat

Forel met brocciu... je associeert smaken met beelden en plaatsen. Ik heb het niet op andere kaarten zien staan, dus kon ik niet zo erg verkeerd gokken... De wereld is klein, wat eten betreft, maar ook wat werken aangaat blijkbaar.
Ine Volder Geslacht: Vrouw
Status: Offline
Weet bijna overal raad op
Weet bijna overal raad op
Aantal berichten: 259
Lid sinds: 5-5-2005


Op Corsica geweest: Meerdere kerenBekijk ledenprofiel
Bericht Geplaatst: 21-05-2006 21:35 Reageer op dit onderwerp met een citaat

Ik ben vegetariër en eet dus ook geen vis of schaaldieren.

Vorig jaar heb ik veel salades gegeten, maar ik ben eveneens naar Corsicaanse winkeltjes gegaan waar ze allerlei lekker eten verkopen om mee te nemen.
Ik zocht daar verschillende vegetarische dingen (o.a. met aubergines en tomaten en kaas) uit en ik weet echt niet meer hoe alles heette. Op de camping warmde ik dat op en het smaakte héérlijk!
Rob Custers Geslacht: Man
Status: Offline
Weet bijna overal raad op
Weet bijna overal raad op
Aantal berichten: 1571
Lid sinds: 4-3-2005
Leeftijd: 56 jaar
Woonplaats, Land: Helden
Op Corsica geweest: Meerdere kerenBekijk ledenprofiel
Bericht Geplaatst: 22-05-2006 16:44 Reageer op dit onderwerp met een citaat

Dames,

Bedanks voor jullie reaktie. Ik maak nog een selectie van jullie berichtjes en neem het lijstje mee op vakantie. En hoezo rollenpatroon? Alleen maar dames reageren op dit culinaire berichtje. Valt wel op.
Reageer op dit onderwerp
Waardering: 0.00 | Hoe waardevol vind je dit onderwerp?
Je IP-nr is bekend en wordt vastgelegd.
Alle waarderingen: Aantal: 0 | Gemiddeld: 0.00 | Laagste: 0 | Hoogste: 0 | Bekijk alles
pagina 1 van 1
Reageer op dit onderwerp
Wat mag wel / wat mag niet?
Je mag nieuwe onderwerpen starten
Je mag reageren op dit onderwerp
Je mag eigen berichten niet bewerken
Je mag eigen berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in enquetes

Vorige onderwerp Start een nieuw onderwerp
Start een nieuw onderwerp
Volgende onderwerp

Het Corsica Prikbord is copyright © 2003-2017 | Voor gebruik van deze site gelden huisregels
Er kunnen cookies worden geplaatst om het bord beter te laten functioneren.