Campingazfles vervoeren met Corsica Ferries

Informatie over de heen- en terugreis per auto en veerboot, of met het vliegtuig.
Plaats reactie
Willem Sterk
Nieuwkomer
Nieuwkomer
Berichten: 2
Lid geworden op: 16-07-2019 10:13

Campingazfles vervoeren met Corsica Ferries

Bericht door Willem Sterk » 16-07-2019 12:46

Beste forumleden en lezers,

Ik heb een korte vraag over het vervoer van campingazflessen met de boot naar Corsica. Ik hoop hier op het forum een goed antwoordt te krijgen, dit lukt namelijk verder op internet niet.

- Mag ik losse campingaz flessen meenemen in mijn aanhanger/bagagewagen? Uiteraard met afsluitdop erop!

De algemene voorwaarden van Corsica Ferries vermeld dat dit niet mag in artikel 20 van de voorwaarden. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat er (tent)kampeerders zijn die naar Corsica gaan en elke keer nieuwe flessen (moeten) kopen en ook weer moeten weggooien.

Ik hoor graag van jullie. Bedankt!

Willem

Wilbert Geers
Prikbordbeheerder
Prikbordbeheerder
Berichten: 1182
Lid geworden op: 07-08-2004 16:31
Locatie: Den Haag

Re: Campingazfles vervoeren met Corsica Ferries

Bericht door Wilbert Geers » 17-07-2019 10:55

Ik heb altijd (ruim 20 jaar) 1 of 2 campinggaz gasflessen meegenomen, uit alle havens die veerdiensten naar Corsica onderhouden en met alle maatschappijen die erop varen. Uiteraard losgekoppeld en ken vele mensen die een campinggaz gewoon zonder problemen hebben meegenomen.

Er zijn 2 instanties die er over gaan, namelijk een overheids veiligheidsinstantie en de veerbootmaatschappij. Volgens mij staat er iets in de voorwaarden dat de ferrymaatschappij toestemming moet geven om ontvlambare stoffen te verschepen. Sinds de aanslag in Nice in 2016 zijn ze strenger aan het controleren en hebben verschillende reizigers hun gasfles moeten achterlaten, echter alleen rond deze periode. Nadien is de controle wat afgezwakt en zijn er geen meldingen meer van mensen die een fles moesten inleveren.

Als ze mij vragen of ik een gasfles heb, dan mompel ik iets van een 'nietbegrijpend nee', vervolgens kijken ze je in je bagage en als ze niets verdachts zien, gaat de achterklep weer dicht. Ik heb mijn gasfles dan ook niet voor de achterruit liggen.

Het NKC meldt dat gasflessen mogen worden meegenomen mits ze vast staan en losgekoppeld zijn. Het zou wel gek zijn als alle campers/caravanners hun gasflessen niet mogen meenemen.

Dus hopen dat er geen aanslag is en je gasfles niet zichtbaar in de kofferbak/aanhanger stoppen....
Enne, via Italië (Savona, Genua, Livorno) heb ik nog nooit vernomen dat er problemen zijn met gasflessen.
Webmaster: Corsicaensardinie-info.nl Auteur: Beleef Corsica Webmaster: EilandenPlaza , de vakantiesite voor Corsica, Sardinië, Sicilië en Elba

Willem Sterk
Nieuwkomer
Nieuwkomer
Berichten: 2
Lid geworden op: 16-07-2019 10:13

Re: Campingazfles vervoeren met Corsica Ferries

Bericht door Willem Sterk » 17-08-2019 22:13

Een weekje na terugkomst is dan ook wel leuk om te melden hoe het is gegaan met de gasflessen en de boot naar Corsica. Op de heenweg (vanuit Nice) konden we zonder problemen inschepen. Bij de check werd alleen gevraagd wil je je kar even openmaken. Deze zat zeer goed geordend ingepakt en er werd alleen gekeken en het was in orde. Pff dat was horde 1. De terugreis heb ik de tip van Wilber maar ter harte genomen en net gedaan of ik niet snapte waar die beste persoon bij de check het overhad. Hier moest de achterbak open en werd er gevraagd wat er in de aanhanger zat. Ook gasflessen meneer? Conclusie voor mij de 1e keer: als ze zin hebben vragen ze er naar, maar zo strak dat ze alles uitpakken zijn ze ook niet. Missie gasfles geslaagd deze keer;), want we gaan zeker nog een keer! :D
Wat me dan opvalt op de campings waar we verbleven is dat veel mensen gewoon campingaz flessen bij zich hebben. Dus die controle is dan ook deels een wassen neus. Voor de kampeerder alleen maar fijn. En voor ons nu ook.

Wilbert Geers
Prikbordbeheerder
Prikbordbeheerder
Berichten: 1182
Lid geworden op: 07-08-2004 16:31
Locatie: Den Haag

Re: Campingazfles vervoeren met Corsica Ferries

Bericht door Wilbert Geers » 26-08-2019 13:36

Deze keer eens goed gekeken hoe de controles verliepen. 90% van de auto's, campers en caravans werd gecontroleerd in Bastia. Helaas kon ik de antwoorden op de vraag heeft u gas, wapens of planten bij u niet verstaan. Dus het wachten was totdat er een gasfles in beslag zou worden genomen. Dat gebeurde dus niet. Ook al viel er een gasfles bijna uit de achterbak van een auto, die mocht gewoon mee. Die was wel losgekoppeld. De controleur vroeg nog wel even naar het gaspitje of deze geen aangesloten gas bevatte. Hij hoefde het toch niet te zien, lag te ver weg. De meeste autokleppen gingen snel weer dicht.

Het enige dat ik wel in beslag zag worden genomen (2x zelfs) waren planten. Deze mag je niet meenemen ivm met mogelijk micro-organisme/ziektemakers.
Webmaster: Corsicaensardinie-info.nl Auteur: Beleef Corsica Webmaster: EilandenPlaza , de vakantiesite voor Corsica, Sardinië, Sicilië en Elba

Mark Smetsers
Nieuwkomer
Nieuwkomer
Berichten: 1
Lid geworden op: 30-12-2005 23:55
Locatie: Tilburg

Re: Campingazfles vervoeren met Corsica Ferries

Bericht door Mark Smetsers » 28-08-2019 15:00

Wij gaan al ruim 20 jaar met Corsica Ferries naar Corsica. In het begin met caravan (en gasflessen). Sinds 2010 staat onze caravan daar en neem ik alleen een gasfles mee op en neer. De laatste jaren een kleine groene Benegaz-fles. Vorig jaar werden wij in Bastia gecontroleerd en vroeg de boa of wij "essence ou (ik dacht) gazoil" vervoerden. Ik kon me nl. niet voorstellen dat ze "gaz" bedoelde omdat iedereen die op Corsica kampeert (tent/vouwwagen/caravan/camper) gasflessen bij zich heeft. Ik heb " non" geantwoord en kon de achterklep weer sluiten. Dit jaar werden we in Bastia opnieuw gecontroleerd. Op zich niet zo vreemd. Dit keer was het een Italiaanse, geen frans-sprekende dame, die mij iets vroeg. Ik kon haar niet verstaan. Met de herinnering van 2018 heb ik haar wat glazig aangekeken en weer "non" geantwoord, in de veronderstelling dat het dit keer ook weer over "benzine of diesel" ging. Er werd niet verder in de kofferbak gekeken. Uit de vraagstelling en reacties begrijp ik nu dat het wel degelijk om gasflessen gaat.... Ik sluit me aan bij de reactie van Wilbert. Glazig kijken, nee antwoorden en de gasflessen zo ver mogelijk uit het zicht vervoeren. Ik kan me inderdaad ook niet voorstellen dat het de bedoeling is dat kampeerders hun gasflessen thuislaten en op Corsica een oplossing kopen. :D

Plaats reactie