Camping Campita te Francardo (verslag)

In deze rubriek staan verslagen over campings op Corsica, geschreven door campinggasten.
Nico Busscher
Nieuwkomer
Nieuwkomer
Berichten: 6
Lid geworden op: 30-03-2004 21:25
Locatie: Almere

Camping Campita te Francardo (verslag)

Bericht door Nico Busscher » 04-05-2004 13:22

Camping Campita te Francardo, eenvoudige camping met veel beschutting. Ligt fraai langs de rivier Golo. De voorzieningen zijn (erg) simpel maar schoon. Je kan brood bestellen maar dat is niet aan te raden. Tevens zul je moeten wennen aan de blinde campingbaas die de teugels erg strak hanteert.

Toegankelijk voor alle kampeermiddelen, mits niet te groot. De bomen zijn niet zo hoog.

Gemis: onderkomen voor (tent)kampeerders tijdens slecht weer.

Bezocht van 25-4 tot en met 1-5-2004.

Tips: Restaurant Chez Sandra in Francardo ('s woensdags gesloten). Zeer mooie kanorivieren in deze periode vanaf klasse III zoals de Golo, de Vecchio en de Treviano. Pinautomaat in Ponte Leccia waar ook een supermarkt is. Het stadje Corte is goed bereikbaar.

Eigenaar: Luciani Battista
Telefoon: 0495474415 (spreekt ook Duits)
Bereikbaar via N193 Corte - Ponte Leccia. Afslag D84 richting Castrila circa 2 km doorrijden.

Erik Geurts
Weet bijna overal raad op
Weet bijna overal raad op
Berichten: 2660
Lid geworden op: 01-10-2003 14:20

Bericht door Erik Geurts » 19-05-2004 10:13

Toevoeging: deze camping heeft (voor zover bekend) geen website.

Gast

Bericht door Gast » 28-07-2004 19:13

Wij werden bij deze camping in Francardo letterlijk weggejaagd door dat oude baasje met z'n stok. Verschrikkelijk, wat een naar mannetje.

Alles wat we deden toen we aankwamen was de auto aan de kant zetten, en even uitstappen om een rondje over de camping te lopen. Dit doen we altijd, gewoon even kijken of het wat is, en of je al ergens een goed plekje voor je tent ziet. Nog NOOIT eerder een probleem mee gehad!

Wij vonden het een mooi terrein, lekker rustig en natuurlijk, en zagen het wel zitten, totdat die man op dreigende toon op ons af stevende; wat of dat we kwamen doen en of we wel onmiddellijk wilden vertrekken. Zelfs toen we vriendelijk uitlegden dat we even rondkeken was hij bijna niet te houden. Ik was helemaal over de rooie, en zou hier dus NOOIT gaan kamperen.

Echt zo'n type die alles en iedereen in de gaten houdt en overal briefjes aan de toiletten hangt van wat je allemaal niet mag en zo. Nee dank je wel, niet in mijn welverdiende vakantie.

Aad Verkade
Weet bijna overal raad op
Weet bijna overal raad op
Berichten: 100
Lid geworden op: 26-07-2004 22:34
Locatie: Houten

Bericht door Aad Verkade » 28-07-2004 20:39

Campita bleek voor ons dit jaar een heerlijke Camping om ons eerste weekje door te brengen. E?nmaal aan de kust zouden onze drie knullen niet meer weg willen, maar op Campita hebben ze zich prima vermaakt in de rivier de Golo en hebben we het binnenland verkend en wat bergtochten gelopen. De blinde baas is ietwat wantrouwend, maar wat wil je als iemand zomaar je terrein oploopt zonder zich even te melden en voor te stellen. Na een paar gesprekken bleek hij heel aardig en behulpzaam. Maar bij het afrekenen controleerde hij zijn assistente wel drie keer. Wij vonden het vermakelijk en zouden er zeker nog weer teruggaan.

Gast

Bericht door Gast » 01-09-2008 12:34

Na een week hectiek aan de kust kwamen wij aan op Campita. Een heerlijke rustige camping waar onze kinderen (6, 3 en 1,5) zich heerlijk hebben vermaakt in de rivier (Golo), in het kleine stroompje wat over de camping gaat kon zelfs de kleinste zich (alleen) heerlijk vermaken, hutten bouwen, bramen zoeken. Ook de omgeving is werkelijk prachtig. 's Nachts koelde het af tot een perfecte slaaptemperatuur en de hele camping heeft schaduwplekken genoeg voor de warme dagen.

De oude BLINDE camping baas is inderdaad nukkig, maar wanneer je duidelijk was naar hem en vooral niets uit zijn handen willen nemen (brood zelf pakken b.v) was er prima mee om te gaan.

Heerlijke camping voor als je van rust houdt. Wij zijn er medio augustus 2008 geweest.

de Jonge

Gast

Bericht door Gast » 16-06-2009 09:37

Vorig jaar zomer hebben we hier twee heerlijke weken doorgebracht. Lekker gemoedelijk en in de vrije natuur.

Na een kort weekje aan de zuidkust zijn we terug gekomen naar deze camping. Voor ons een echte aanrader, en mochten we weer naar Corsica gaan dan doen we zeker deze camping weer aan.

Campingbaas is blind dus checkt wat een ander 'gewoon' kan zien. Voor ons absoluut niet storend.

Gertjan Zandvoort
Goeie start gemaakt
Goeie start gemaakt
Berichten: 15
Lid geworden op: 01-08-2009 20:27

Bericht door Gertjan Zandvoort » 11-10-2009 12:47

Via camping U Pirellu (nabij Porto Vecchio) zijn we op 13 juli dit jaar aangekomen op camping Campita (www.campita.fr). Hier zijn we tot 18 juli gebleven. Ons doel was om een camping in Corte of omgeving te zoeken. We hebben een aantal campings in Corte en omgeving bekeken, maar deze campings vonden we of te druk,of hadden te kleine plekken beschikbaar of hadden slecht sanitair. We zijn toen doorgereden en 10 kilometer ten Noorden uitgekomen bij camping Campita. Campita is een ??n sterren, natuurcamping (en niet duur). Het sanitair op de camping is wat je denk ik van een ??n sterren camping mag verwachten. Zeer primitief en niet bijzonder. De camping was maar half bezet toen we aankwamen. In de loop van de week werd het drukker. Wat opviel was dat 80% van het publiek uit Nederland kwam. Dit hadden we nog nooit eerder meegemaakt op Corsica. Achteraf bleek die te verklaren, doordat deze camping werd aangeprezen in een kleine campinggids van de ANWB voor rustieke campings.

Campita is echt een camping voor rustzoekers. Vertier vind je er niet. Je moet je zelf vermaken. De camping ligt aan een leuk riviertje met kleine stroomversnellingen. Af en toe wordt het water verhoogd in de rivier en dan wordt het een gevaarlijk riviertje. Het water is er wel steenkoud. Het enige wat de camping te bieden heeft, is ?s ochtends vers brood, die bij de blinde eigenaar kan worden gekocht. Een kampwinkel is er niet. Voor boodschappen moet je gauw een kwartiertje rijden. Over de blinde eigenaar is hier op het forum al veel geschreven. Als je hem vriendelijk benaderd, heb je er geen kind aan.

De camping is een perfecte uitvalsbasis voor wandelingen in de buurt of canyoning etc. Met name Vallee d?Asco is ons heel goed bevallen. Dit is een prachtige rustige vallei, met overigens ook een paar leuke campings. Ook hebben we in deze vallei een leuke Via Ferrata aangetroffen voor zowel beginners als de meer ervaren avonturiers. Deze vallei is wellicht iets voor een volgende keer. De zee is een half uurtje rijden en Corte een kwartier. Wij hebben al met al met veel plezier een dag of 5 op deze camping gestaan. Vanuit deze camping zijn we voor de laatste week doorgetrokken naar de baai van Valinco.

Gast

Bericht door Gast » 19-07-2011 13:27

In het begin van juli 2011 twee nachten op deze camping verbleven. Heerlijke camping vanwege de locatie aan de rivier (als je het warm hebt kun je meteen afkoelen). Het is een aire naturelle, dus alles is basic. Maar ik wil ook helemaal geen luxe toiletgroep dus dat kwam goed uit.

Eigenaar is bijzonder, maar het is mooi dat hij met z'n slechte zicht zich nog zo bezig kan houden. Corte is een leuk plaatsje en wij zijn wezen canyoning'en met altipiani, dat is echt een enorme aanrader! Voor 60 euro ben je zo'n 4 uur zoet en lig je op het warmste moment van de dag heerlijk te ploeteren in de rivier!

Plaats reactie