Sagone Camping bij Sagone (verslag)

In deze rubriek staan verslagen over campings op Corsica, geschreven door campinggasten.
Johan Jansen
Moderator
Moderator
Berichten: 1312
Lid geworden op: 08-07-2004 11:43
Locatie: Vriezenveen (Overijssel) NL

Sagone Camping bij Sagone (verslag)

Bericht door Johan Jansen » 09-01-2006 20:23

Een ruim opgezette behoorlijk grote camping ongeveer anderhalve kilometer buiten het dorp Sagone. Geen massa-camping zoals je die vindt aan de Franse zuidkust.

Vriendelijke receptie waar men ook Engels spreekt, klein maar lekker zwembad, grote supermarkt op de hoek bij de ingang van de camping die tot 's avonds half negen open is, heel veel bloeiende oleanderstruiken en een goede uitvalsbasis voor bijvoorbeeld Ajaccio of Porto.

Het zwembad is niet erg groot, maar omdat het merendeel van de campinggasten toch de mooie stranden opzoekt is er voldoende ruimte in het zwembad. Onze kinderen en ook ik zelf gingen tegen de avond meestal nog even zwemmen en het was ondanks de grootte van het zwembad geen "potje met pieren".

Door de vele grote bomen op de camping hebben sommige campinggasten denk ik iets te veel schaduw.

Er zijn meerdere sanitairgebouwen, waarvan ??n in de stijl van een oud Romeins/Grieks badhuis, mooi aangekleed en schoon, omgeven door prachtige bloemen. We hebben er niet zo veel gebruik van gemaakt omdat we de douche in de stacaravan hadden.

Het restaurant bij het zwembad is supermooi aangelegd. De aardige pizzabakker sprak zelfs een beetje Nederlands. Op de vraag waar je in Nederland woont komt steevast de volgende vraag: ?Is dat in de buurt van Amsterdam??

E?n keer per week een disco in de kantine waar je niet echt last van hebt. Verder weinig tot geen animatie.

Rob Kieft
Weet bijna overal raad op
Weet bijna overal raad op
Berichten: 229
Lid geworden op: 10-07-2004 16:56
Locatie: Hengelo

Bericht door Rob Kieft » 10-01-2006 17:11

Wij verbleven vorig jaar in juni o.a. ook op deze camping.
De camping is een prima uitvalbasis om b.v. het natuurresservaat Scandola en de calanches te bezoeken.
Wij hebben enkele wandeltochten uit de beroemde "natuurgids Corsica"
gelopen zoals Les Cascades de Radule, les Eaux de la Foret d'Aitone,
les Gorges de la Spelunca, les Calanche de Piana, Le Capo Rosso (het zweet breekt me al weer uit als ik aan deze tocht terug denk, veel te warm die dag pff..) en le Lac de Creno.

De afstanden naar de vertrekpunten van de wandelingen zijn vanuit Sagone heel goed te doen.

Verder ligt bij de "tour" van Sagone een strandje waar je heel leuk kunt snorkelen. Ook ideaal voor kinderen.

Maurice Bakker
Nieuwkomer
Nieuwkomer
Berichten: 3
Lid geworden op: 25-06-2009 21:25

Bericht door Maurice Bakker » 04-08-2009 20:04

We zijn net weer terug en zijn vorige week op deze camping beland. We zijn er maar liefst 7 dagen gebleven, en dat geeft al aan dat we hier een fantastische tijd hebben gehad. De camping is met 300 plaatsen enorm in verhouding tot de campings die we normaal bezoeken, maar er is ook ruimte genoeg en de organisatie is perfect. De indeling van de camping is zo complex en het is zo dicht beplant dat het nergens massaal aandoet doordat je rijen met tenten ziet staan. Lekker zwembadje voor de snelle afkoelmomenten en veel plekken met veel schaduw (ook paar plekken met wat minder schaduw). Het is wel stoffig door de rondrijdende auto's op de zandpaden. Sanitair is prima, elk gebouwtje lijkt zijn eigen beheerder te hebben zodat het de hele dag door schoon is.

De camping plaatst reserveringen voor maximaal 80% van de plaatsen. 20% van de plaatsen houden ze vrij voor spontane bezoekers, wat ik een mooie tussenoplossing vind (waar we dankbaar gebruik van hebben gemaakt). Gezien de plaats en de faciliteiten (ook sportfaciliteiten, kinderanimatie, grote wasserette, autowassen - geen luxe hier -, etc) viel de prijs in het hoogseizoen me mee: 37 euro voor 2 volw, 2 kinderen van 4 en 8, auto en grote tent.

Het strand bij Sagone vonden we wat saai, we verkozen het strand bij het hoger gelegen Cargese (beetje zand, veel fijn grind, net als in Sagone overigens), maar we zijn de meeste dagen op pad geweest in de prachtige bergen die vanuit deze camping prima te bereiken zijn. Het rondje Sagone-Vico-Evissa-Porto-Piana-Sagone is een uur of 3 rijden en wat mij betreft de mooiste weg van Europa.
Let op: reistijd via Calvi naar Bastia (waar wij de boot moesten hebben) is 4,5 uur, zonder file en zonder bijzonderheden. Mooie reis, maar als je na 2 uur rijden nog maar net boven Porto zit begin je je toch wat zorgen te maken of je je boot wel haalt. Waarschijnlijk dus beter terug naar het zuiden en dan vanuit Ajaccio naar Bastia over de "grote" weg.

Nemi van der Reest
Heeft de smaak al te pakken
Heeft de smaak al te pakken
Berichten: 85
Lid geworden op: 26-12-2007 14:19
Locatie: Apeldoorn

Bericht door Nemi van der Reest » 05-08-2009 18:54

Van Sagone via Calvi naar Bastia? Ik opteer voor Sagone-Vico-Calacuccia-Ponte Leccia-Bastia (D70-D84-N193)! Is volgens mij prima te doen en vanuit Sagone de meest logische route. Bovendien erg mooi (Col de Vergio, Scala di Sta. Regina).

Gast

Bericht door Gast » 20-08-2009 15:27

Wij hebben dit jaar 3 weken op deze camping gestaan en een prima vakantie gehad. Het was onze zesde keer dat we op het schitterende eiland waren.

In tegenstelling tot 2005 werd het sanitair in blok A erg slecht onderhouden, toiletten, douches en wasbakken waren gewoon vies. Het entertainment 's avonds was vaak luidruchtig en tot middernacht, op onze laatste avond zelfs tot 1.00 uur.

De camping is een prima vertrekpunt om de omgeving te verkennen. We hebben prachtige wandelingen gemaakt in de buurt van Soccia en Letia, leuke riviertjes waar je lekker kan afkoelen. Bij Gorges de Spelunca hebben we een leuke wandeling gemaakt, via het pad tot aan de brug en terug door de rivier, al met al een tochtje van zo'n 4 uur. Een mooie pittige wandeling, zeker vanwege de temperatuur, is de tocht naar Capo D'Orto. Vertrek vanaf het "voetbalveld" bij Piana en zo'n drie uur later sta je op de top met een schitterend uitzicht.

Aangezien we niet van drukke stranden houden zoeken we altijd naar rustige strandjes en ook die zijn er genoeg al is het af en toe even zoeken.

Corsica is een schitterend eiland waar we alles vinden dat we zoeken op vakantie, zon, zee, bergen en rust.

Wim Lemmen
Heeft de smaak al te pakken
Heeft de smaak al te pakken
Berichten: 63
Lid geworden op: 28-05-2006 08:29
Locatie: gorinchem, nederland

Bericht door Wim Lemmen » 21-08-2009 13:53

Pas terug van Corsica waarvan 4 dagen op deze camping, als uitgangspunt voor dagje Ajaccio en een rondje Vico, Aitone, Evisa, Porto, Calanches en een dagje op het Liamonestrand. Is een prachtige camping in een parkachtig bos. We hadden een vanwege onze vouwwagen een grote plaats gereserveerd en die was inderdaad erg groot. De overwegend Franse cli?ntele was er goed van op de hoogte dat men per plaats reserveert en niet per kampeermiddel en maakte daar goed gebruik van. Op het perceel van de buren stond een hele familie met drie tenten en tien personen, aan de andere kant was men er (met gemak) in geslaagd zes tenten te plaatsen, met wisselende bevolking van 10 a 12 personen. Verderop in het laantje waar wij stonden kwam een soortgelijke bezetting voor. Hiervan overigens geen overlast ondervonden maar misschien iets om op te letten als je hier wilt reserveren; een middelgrote plaats is groot genoeg en daar is het risico van burengerucht dan waarschijnlijk toch iets kleiner. Prachtige toiletgebouwen die prima werden schoongehouden. Verder zeker voor Corsicaanse begrippen luxe camping met zwembad(je), tennisbanen, animatie en restaurant.
Het resaurant moest wel worden gereserveerd, zo ook de afhaalpizza's. Die waren overigens goed en niet duur (allemaal ? 6,50).
In Sagone zelf is eigenlijk niets te beleven behalve wat restaurants op het strand.
Vanaf hier was het via Ajaccio 3 uur rijden naar de boot in Bastia.

Ingrid Hoogstrate
Nieuwkomer
Nieuwkomer
Berichten: 8
Lid geworden op: 18-06-2011 10:34

Bericht door Ingrid Hoogstrate » 18-06-2011 12:01

Wij waren er (met 2 kleine kinderen) in het hoogseizoen van 2010 en vonden het een hele mooie camping. Heel veel schaduw, behalve in het achterste deel, dus daar niet gaan staan!

Ook heel veel faciliteiten, zoals grote supermarkt naast de camping, sportfaciliteiten, mooi zwembad met 2 baden (zag er heel nieuw uit, geen glijbanen), restaurantje etc. Schitterende plekken en, als je in het oranje deel gaat staan een schitterend toiletgebouw. alles goed schoon en werkend.

Als je op zoek bent naar rustiek en "authentiek Corsicaans" (wat dat dan ook mag zijn) is dit vast niet je plek, en word je al afgeschrikt door de "resort-achtige" entree, maar echt: de camping is rustiger dan je op het eerste gezicht zou vermoeden.

Verder goede uitvalsbasis voor strand en bergen en omgeving Porto (Calanches circa 3 kwartier rijden, Cargese 20 minuten, Porto ruim een uur, Gorges ook zoiets, watervallen 3 kwartier).

Nicole Willems
Goeie start gemaakt
Goeie start gemaakt
Berichten: 13
Lid geworden op: 05-01-2012 18:04

Bericht door Nicole Willems » 03-06-2012 18:46

Wij komen op 9 juli aan in Corsica. Is het nodig om de camping te reserveren? Dit is volgens mij een van de weinige campings die je kan reserveren.

Plaats reactie