Camping Arinella Bianca, Ghisonaccia (verslag)

In deze rubriek staan verslagen over campings op Corsica, geschreven door campinggasten.
Plaats reactie
Yolanda Gioia
Nieuwkomer
Nieuwkomer
Berichten: 7
Lid geworden op: 14-06-2005 13:07
Locatie: Heiloo, NL

Camping Arinella Bianca, Ghisonaccia (verslag)

Bericht door Yolanda Gioia » 13-07-2005 20:57

Ook wij zijn nog maar net terug van een wederom opnieuw fantastisch verblijf op Corsica, ditmaal op camping Arinella Bianca/Ghisonaccia.
Omdat wij hadden gehoord dat de naastgelegen discotheek Gwendoline inderdaad voor geluidoverlast zorgt, zijn wij expres wat vroeger in juni gegaan. Dan is deze discotheek slechts geopend op vrijdag en zaterdag. Echter vanaf juli iedere avond. Het is inderdaad ontzettende harde (overigens wel leuke) muziek. Ik heb inderdaad 2 nachten nauwelijks geslapen, maar lekker in bed liggen meezingen op alle 70ties en 80ties hits. Je moet toch wat. Dat was ok zo, maar als dit iedere avond het geval zou zijn zou ik daar denk ik vertrekken. Je hebt echt werkelijk tot 05.30 geen rust. Ongelooflijk dat de gemeente Ghisonaccia dit zomaar toestaat. Waarschijnlijk een goede bron van inkomsten??

Camping Arinella Bianca is een heerlijke camping, met ruime schaduwrijke staanplaatsen. Wij verbleven zelf overigens in een hele mooie gloednieuwe stacaravan van de camping zelf. De camping biedt: schoon sanitair, zwembad met diverse kinderbaden, een heel professioneel en enthousiast animatieteam. Ze organiseren echt van alles ('s avonds wel wat luidruchtig), prima restaurant en verder een prima zandstrand. Arinella Bianca is een heel goed uitgangspunt voor diverse dagtrips. Na slechts 20 minuten autorijden ben je al in de bergen en kun je diverse prachtige tochten maken. En op 35 minuten afstand vind je al de 1e prachtige baai met kristalhelder water (lees: turkoois).

Wij hadden wat twijfels om naar de oostkust te gaan, maar zijn super enthousiast geworden. Niks geen saaie vlakke omgeving zoals er wel eens gezegd en geschreven wordt, maar prachtige begroeide heuvels met veel wijnranken en andere fraaie vegetatie met op de achtergrond de bergen. En met de N198 op 5 km afstand bereik je heel snel de mooiste plaatsen. Wij hebben alweer heimwee en komen terug!

Jannie Beerens
Weet bijna overal raad op
Weet bijna overal raad op
Berichten: 178
Lid geworden op: 07-07-2005 18:54
Locatie: Heenvliet

Bericht door Jannie Beerens » 24-09-2005 23:07

Tijdens onze vakantie op Corsica van 4 t/m 22 september stond er een bericht in de krant dat camping Arinella Bianca in Ghisonaccia ontruimd is omdat er in de nacht van dinsdag op woensdag (7/9) zoveel regen was gevallen dat de campinggasten haast tot hun knieen in het water stonden.
Om 5 uur 's middags had de baas van de camping opdracht gegeven om alle campinggasten te evacueren. Dit is met behulp van het peroneel heel rustig gebeurd.

Niet alleen de camping is ondergelopen, langs de hele kust zijn brandweerlieden bezig geweest met leegpompen van huizen en kelders.
Er stonden verschillende foto's bij waarop te zien was dat er behoorlijk veel water was gevallen.

Erik Geurts
Weet bijna overal raad op
Weet bijna overal raad op
Berichten: 2660
Lid geworden op: 01-10-2003 14:20

Bericht door Erik Geurts » 25-09-2005 02:13

Partrick Kersten (lid van het Corsica Prikbord) was tijdens de nacht van de overstroming en ontruiming op deze camping.

[urll=viewtopic.php?t=1575]Zijn verhaal lees je hier[/url].

Plaats reactie